fbpx

2020 upgrade: op weg naar een smoothere beleving

By februari 28, 2020Zo doet Alberts het

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met iets nieuws: de eerste serieproductie met onze lokale partner. De productie zal een capaciteit  hebben van 10 smoothie robots per maand. En dat is best wel goed nieuws: zo zullen we een impact kunnen hebben op veel meer studenten en werknemers door hen een smoothie aan te bieden als gezonde alternatieve snack.

Veranderingen en upgrades

Wij, bij Alberts, lanceerden ons eerste Smoothie Station in de zomer van 2017. Drie jaar later hebben we ons concept al uitgetest op diverse locaties: van supermarkten tot universiteiten en bedrijfsomgevingen. We kregen zo ook feedback en suggesties van verschillende kanten: we hoorden wat mensen waarderen aan ons concept en hoe we onze machines zouden kunnen verbeteren naar de toekomst toe.

Daardoor hebben we nu de nodige verbeteringen en ontwikkelingen kunnen toepassen om onze smoothie robots te upgraden. 

Wat we het afgelopen jaar hebben geleerd

De eerste tien prototypes die we hebben uitgetest, waren een goede leerschool voor ons. Vorig jaar hebben we dan ook het ontwerp van het scherm op de machine en in de app een nieuwe look gegeven (en verbeterd)

We introduceerden daarnaast nieuwe ingrediënten (zoals limoen, açai, perzik en kers) op verschillende locaties en we deden de eerste consumententesten met nieuwe ecologische rietjes. Daarnaast hebben we geëxperimenteerd met verschillende soorten ecologische bekers om er een te vinden die perfect bij ons en ons concept past. 

Na al dat geëxperimenteer en onderzoek staan er verschillende updates klaar om geïmplementeerd te worden in 2020!

Welke upgrades komen er concreet aan in 2020?

  • Appelrietjesonze nieuwe rietjes zijn gemaakt van appelpulp, een eetbaar residu van de appelsapindustrie. Door die overschotten om te zetten in rietjes, dragen we bij aan zowel een vermindering van voedsel- als plastic verspilling. 
  • Bagasse bekers: we hebben een alternatief gevonden voor onze plastic bekers die bestendig zijn tegen heet water en de kracht van onze blender (de beker barst dus niet en lekt niet). De bagasse beker is gemaakt van suikerrietpulp, dat boomvrij, biologisch afbreekbaar en composteerbaar is. 
  • Meer ingrediënten: we gaan het ingrediëntengamma waaruit onze klanten kunnen kiezen, vergroten. Zo kunnen ze steeds iets nieuws proberen en kunnen ze experimenteren met nieuwe fruit- en groentecombinaties in hun smoothies. 
  • Nieuwe app features: de app die dit jaar gelanceerd wordt, zal een update krijgen met nieuwe toevoegingen zoals de mogelijkheid om je favoriete recepten op te slaan en ze zelf een naam te geven. 
  • Verbeterd display: na het nieuwe ontwerp van de interface, hebben de smoothie-automaten nu ook een nieuw touch screen dat de klantervaring zal verbeteren.
  • Slimmer systeem: de geüpgradede software zorgt ervoor dat de smoothie robot weet wanneer een ingrediënt op is. Hij zal dan een smoothie maken met een grotere hoeveelheid van de andere ingrediënten uit het recept, om ervoor te zorgen dat je toch de smoothie krijgt die je in gedachten had.
  • Uitgestelde betaling: geen stress meer bij je betaling: de transactie van de bestelling zal pas gefinaliseerd worden nadat je je bestelde smoothie hebt aangenomen.
  • Ondersteuning voor operatoren: een stappenplan om service teams beter te kunnen helpen om de machine optimaal te onderhouden.

En als dat nog niet genoeg is…

Er is dus al heel wat spannends om naar uit te kijken aan het begin van de roaring twenties! 

Naast de bovengenoemde upgrades, zijn we volop bezig met het bekokstoven van andere plannen. We zijn er namelijk klaar voor om nog extra pit te geven aan enkele andere projecten! Hier is alvast een klein voorproefje van wat er ons te wachten staat.

Als RisingFoodStar bij EIT Food hebben we de mogelijkheid gekregen om een innovatief project te lanceren. Samen met een internationale foodservice provider zullen we een geconnecteerd systeem creëren waarmee bedrijfskantines en FoodTech oplossingen zoals die van ons, werknemers en studenten kunnen helpen om dagelijks meer gezonde voedingskeuzes te maken. Wij kunnen alvast niet wachten om je meer te vertellen vanaf dit project vordert!

Wil je geen enkel nieuwtje missen? Hier kan je een maandelijkse update krijgen.

Waarom is dit interessant voor jou?

Op dit moment zijn vijf nieuwe smoothie stations volop in productie. In samenwerking met onze lokale Belgische productiepartner, starten  we dit jaar bovendien een productie met een capaciteit van 10 smoothie robots per maand. Tegen het einde van 2020 willen we zo maar liefst 50 Alberts Smoothie Stations in bedrijven en scholen hebben! 

Gezonde voeding promoten op de werkvloer rendeert, dus als jij ook denkt voordeel te kunnen halen bij gezonde, gepersonaliseerde smoothies op je kantoor neem dan contact met ons op! We kijken er naar uit jouw bedrijf en jou beter te leren kennen en bezorgen je graag meer info over de Alberts Smoothie Station.

Contacteer ons voor een Smoothie Station op jouw kantoor