about alberts

Onze visie voor een Gezonde Wereld

Feit: velen onder ons eten onvoldoende fruit & groenten. In Europa consumeert bijvoorbeeld 85% van de bevolking minder dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit & groenten zoals geadviseerd door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Kijken we naar Europeanen jonger dan 15 jaar, dan haalt 35% niet eens 1 portie per dag!
De tijd is aangebroken voor de Belgische Foodtech sector om hier verandering in te brengen. Alberts wil bijdragen aan een gezondere wereld door gepersonaliseerde voeding toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedereen, overal.

Wij gooien technologie mee in de mix

Ons doel is van gezonde voeding de meest voor de hand liggende keuze te maken. Daarom ontwikkelden we de Alberts Smoothie Station. Wij nemen de artificiële goedjes weg, maken dagelijks onderhoud super makkelijk en maken komaf met excuses zodat je toch voor een gezonde snack zal kiezen.
alberts smoothie station

Wie is de kapitein?
Over de oprichters

Alberts is een Belgische foodtech startup opgericht in 2015 door 3 jonge ondernemers: Co-CEOs Glenn Mathijssen & Philippe Hennin, and CFO Stefan Maas.
Samen vormen zij GPS en begeleiden ze het bedrijf naar een gezonde toekomst voro het bedrijf, maar ook naar een wereld waar een gezonde levensstijl de makkelijkste keuze is.

Waarom "Alberts"?
What's in a Name

Ken je die geestige gast die wereldschokkende ideeën had en die zijn tong uitsteekt op zijn meest bekende foto? Dat is Einstein. Wel, wij zijn Alberts. Onze naam is een knipoog naar een van de slimste mensen uit de recente geschiedenis. Wij gaan steeds op zoek naar innovatieve oplossingen met een vleugje humor.

Hoe ben je op het idee gekomen?
Great Minds Think Alike

Glenn en Philippe waren typische studenten: altijd druk bezig, weinig tijd om gezond te eten. Na een inspirerende reis naar New York veranderde hun visie op gezond eten. Weldra kwamen ze op het idee voor een geautomatiseerde oplossing voor verse, gezonde smoothies. Al snel realiseerden ze zich dat ze niet snel weer op reis zouden gaan…

Wat is onze droom?
Gezondheid voor iedereen

Wij willen van de wereld een gezondere plek maken door gezonde, verse en gepersonaliseerde alternatieven aan te bieden voor iedereen. Vandaag draait het allemaal om smoothies om de consumptie van fruit & groenten te boosten. En morgen? Stay tuned 🙂

Hoe is het allemaal begonnen?
Think Big, Start Small

De meeste ondernemers vergaren hun initiële funding via de 3 F-en: Friends, Fools & Family. Wij niet. Wij waren de enige Fools.
We hadden het geluk en zijn nog steeds enorm dankbaar dat enkele industrieleiders ook ons idee geloofden en ons op weg hebben geholpen.

Wat is de Alberts Smoothie Station?
Future of Food

De Alberts Smoothie Station is een slim stukje robotica dat ontwikkeld en geassembleerd wordt in België. De smoothie-automaat bereidt smoothies op basis van pure stukken fruit & groenten. We voegen alléén water toe – dus geen suikers, sappen, poeders, purees of andere artificiële additieven. De Clean-In-Place technologie beperkt het dagelijks onderhoud tot een absoluut minimum en verzekert de voedselveiligheid.
https://www.youtube.com/watch?v=YaHZoNjVmm0

Ontdek meer

Smoothie Robot

Werken bij Alberts

Jobs

Vragen?

FAQ

Ontvang de maandelijkse updates van Alberts!