Veelgestelde vragen

Alberts Smoothie Robot

Hoe vaak wordt de smoothie robot gereinigd / aangevuld?

Voor elke 100 gemaakte smoothies moeten 4 of 5 van de 10 ingrediënten opnieuw aangevuld worden. Het aanvullen zelf neemt weinig tot geen tijd in beslag en is heel makkelijk. Daarnaast zijn onze smoothie robots zeer ‘slim’: de robot weet zelf welke ingrediënten uit voorraad zijn en gaat op basis daarvan de aangeboden recepten op de touch screen aanpassen!

Tot slot reinigt onze smoothie robot zichzelf na het bereiden van elke smoothie. Hierdoor is maar 8 minuten manueel onderhoud per dag vereist. Dat is een stuk minder dan de meeste koffie machines!

Hoe lang duurt het om een smoothie te maken?

Het duurt gemiddeld 2 minuten om een verse smoothie te bereiden.

Biedt Alberts technische ondersteuning aan?

Jazeker!

In het zeldzame geval dat er zich een technisch probleem voordoet dat de robot niet zelf kan oplossen, staat ons technisch team klaar om jouw Smoothie Station in een handomdraai opnieuw gebruiksklaar te maken.

Hoe zit het met de veiligheids- en gezondheidsnormen?

De gezondheid en veiligheid van onze klanten staat voor Alberts centraal. Daarom werden de Alberts Smoothie Stations ontworpen met oog voor de veiligheidsnormen. Eerst en vooral werken we uitsluitend met geverifieerde leveranciers die de fruit en groenten invriezen volgens de voedsel de richtlijnen van de FAVV. Bovendien worden Alberts Smoothies bereid met enkel natuurlijke ingrediënten: fruit, groenten en water. Geen additieven. Daarnaast zijn onze smoothies vegan, en lactose- en glutenvrij! Tot slot is elke smoothie robot uitgerust met zelfreinigende technologie die activeert na het maken van elke smoothie. Kom hier meer te weten over hoe Alberts zich nog meer inzet voor voedselveiligheid.

Is de Alberts Smoothie Robot duurzaam en is de verpakking ecologisch?

Momenteel vervangen we de bekers op alle locaties door bagasse bekertjes. Bagasse is een residu uit de suikerrietindustrie. De bekers zijn dus niet gemaakt van papier of karton, maar wel van food waste. Bovendien zijn de bekers biologisch afbreekbaar en OK compost.

En dat is nog niet alles! Onze rietjes zijn gemaakt uit appelpulp. Dit eetbaar residu uit de appelsapindustrie komt normaal op de afvalberg terecht, maar is wel degelijk nog eetbaar. Zelfs wanneer je het niet opeet, vergaat de rietje heel snel.

Tot slot zijn onze Smoothie Stations in het algemeen geoptimaliseerd voor minimale verspilling. Ten eerste beperken we waterverbruik voor de spoeling tot een minimumniveau. Daarnaast we verspillen geen fruit en groenten omdat we werken met diepvriesingrediënten én ook zogenaamde “ugly foods” kunnen gebruiken in onze smoothies.

Staat de Smoothie Station in verbinding met de cloud? Kan je data verzamelen?

Elke Alberts Smoothie Robot heeft een IoT-connectie. Dat betekent dat de automaat in verbinding staan met de cloud. Hierdoor is het mogelijk om je smoothie te personaliseren en om de werking van de machine vanop afstand in de gaten te houden. Je kan algemene consumentendata analyseren en recepten aanpassen op basis van je bevindingen. Daarnaast staat de verzamelde data ons toe te analyseren welke ingrediënten populairder zijn. Zo kunnen leveringen efficiënter verlopen.

Wat kan ik doen om een Alberts Smoothie Station op kantoor te hebben?

Eerst en vooral zijn we blij om te horen dat je de waarde inziet van onze Smoothie Station voor je werknemers!

Om de eerste stap te zetten naar gezonde en heerlijke smoothies voor jou en je collega’s vul je het contactformulier in. Vervolgen nemen wij contact met je op!

Wat is de gemiddelde oplevertermijn voor een Alberts Smoothie Station?

Bedankt alvast voor je enthousiasme!

We zijn zeer dankbaar voor de grote vraag naar onze Smoothie Stations. Helaas hebben we maar een beperkt aantal smoothie-automaten beschikbaar op dit moment. Daarom werken we voor de volgende productieronde met een wachtlijst volgens het “first come, first serve” principe.

Alberts Smoothies

Zijn smoothies gezond?

Niets is gezonder dan een appel plukken van een boom, hem wassen en hem dan meteen opeten. In de realiteit is dit zelden mogelijk. Natuurlijk blijft het eten van stukken groenten en groenten de beste keuze, maar de Alberts Smoothies vormen hierop een lekkere en gezonde aanvulling.

De Alberts Smoothies bestaan uit 175g pure diepvriesfruit en -groenten, met enkel water toegevoegd. Ze zijn daarom 100% natuurlijk en vrij van additieven. Zo vormen onze smoothies de ideale gezonde boost die je nodig hebt om de dag door te komen!

Wat is het verschil tussen sapjes vs. smoothies?

Dat is een heel goede vraag!

Het is de missie van Alberts om mensen meer fruit en groenten te doen consumeren. Fruit en groenten zitten immers vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het lichaam heeft deze stoffen nodig om optimaal te functioneren.

Bij Alberts hebben we gekozen voor smoothies, omdat ze gemaakt worden met volledige stukken fruit of groenten. Fruitsap, daarentegen, maak je door het sap te scheiden van de pulp. Het is net de pulp die de goede voedingsstoffen bevat. Dit betekent dat smoothies net al het goede van fruit en groenten bevatten! Daarnaast zorgen de fruitvezels in de pulp er ook voor dat je spijsvertering actief blijft. Ontdek hier meer over het verschil tussen smoothies vs sapjes.

Welke ingrediënten zitten er in Alberts Smoothies?

Alberts Smoothies bestaan voor 100% uit natuurlijke ingrediënten, nl. groenten en fruit. Verder voegen we enkel water toe voor een pure en verse smaak. In onze smoothie automaten vindt je geen gesuikerde additieven terug zoals poeders, purees of siroop. Momenteel hebben we 25 ingrediënten geïdentificeerd die compatibel zijn met onze Smoothie Stations. De locatie beslist zelf welke 10 ingrediënten ze willen aanbieden. Dat betekent dat de beschikbare ingrediënten kunnen verschillen per locatie.

Waarom gebruiken jullie diepvriesfruit en -groenten?

We gebruiken uitsluitend IQF-ingrediënten (Individually Quick-Frozen). Dit houdt in dat de fruit en groenten na de oogst meteen worden ingevroren. Dit zorgt ervoor dat ze als het ware “bevroren in de tijd” zijn. De ingrediënten behouden op deze manier hun vitaminen en andere voedingsstoffen.

Ook binnen de Smoothie Stations zelf blijven de ingrediënten bevroren. Pas wanneer jij je smoothie bestelt, verlaten ze hun hun ijskoude temperatuur. Lees hier meer over waarom we met diepvriesingrediënten werken.

Hoe betaal ik voor mijn smoothie?

Alle Smoothie Stations zijn uitgerust met de nieuwste digitale betalingsterminal. Je kan betalen met alle Belgische bank- en kredietkaarten, maar bijvoorbeeld ook met digitale maaltijdcheques van Sodexo en Edenred. Dit is afhankelijk van locatie tot locatie.

Is het mogelijk om mijn eigen smoothie recept maken?

Absoluut!

Met de Alberts App kan je een smoothie op maat samenstellen. Je selecteert je favoriete ingrediënten en hun hoeveelheid in de app. Vervolgens stuur je je gepersonaliseerde recept naar de Smoothie Robot door de QR-code op de robot te scannen et voilà, je smoothie wordt gemaakt! Zo simpel is het.

Geen antwoord gevonden op je vraag? Stuur ons je vraag via het contactformulier.