fbpx

Welzijn op het werk: 4 buzzwords uitgelegd

By november 4, 2019Food for Thought (NL)

In het kader van welzijn op het werk is er de laatste tijd veel te doen. Er zijn verschillende termen die momenteel erg populair zijn. Deze gaan we even voor je kaderen zodat je weer helemaal mee bent! Laten we eerst even de huidige situatie in kaart brengen. 

Welzijn en gezondheid op het werk

Volgens de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg heeft welzijn op het werk te maken met factoren die betrekking hebben op de arbeidsvoorwaarden waarin werk wordt uitgevoerd:

  • Arbeidsveiligheid
  • Gezondheid op de werkvloer
  • Psychosociale belasting
  • Arbeidshygiëne 
  • Ergonomie en comfort van de werkplaats

Dat er iets moest gebeuren, stelde de Europese Commissie zelf vast tijdens onderzoek. Jaarlijks komen meer dan 4000 werknemers om het leven als gevolg van arbeidsongevallen. Verder zijn elk jaar ruim 3 miljoen werknemers slachtoffer van een ernstig ongeval op het werk dat leidt tot een afwezigheid van meer dan 3 dagen. Bovendien geeft 25% van de werknemers in een onderzoek zelf aan dat hun werk negatieve effecten heeft op hun gezondheid.

via GIPHY

Wet welzijn op het werk

Aangezien we allemaal langer moeten werken, is een goede gezondheid essentieel. Jouw medewerkers zijn immers de ruggengraat van jouw organisatie. Daarom dien je een werkomgeving te creëren die jouw collega’s beschermt én bevordert. (Vigez)

Als werkgever doe je er best alles aan om welzijn binnen je bedrijf te promoten. Bedrijven dienen aan de “welzijnswet” (in kracht sinds 4 augustus 1996) te voldoen op vlak van gezondheid en veiligheid op het werk. Dit kan door aan risicopreventie te doen en beschermingsmaatregelen te nemen, maar ook door de werknemers voldoende te informeren. (Belgische overheid) Licht hen bijvoorbeeld toe welke gezonde keuzes ze kunnen maken én nudge hen in de goede richting. 

Er is heel wat jargon ontstaan rond gezond leven en werken. We maken je even wegwijs in de terminologie.

4 buzzwords in het welzijnsdomein 

via GIPHY

Employee productivity

Je wil in principe dat jouw medewerkers hun tijd nuttig gebruiken en zo efficiënt mogelijk hun taken uitvoeren. Dat doe je door afleiding zoveel mogelijk tot een minimum te beperken.

Een goed georganiseerde werkplaats kan hierbij helpen: introduceer een clean desk principe, minimaliseer geluidsoverlast, zet niet te veel mensen samen in 1 ruimte… Het zijn allemaal manieren die de productiviteit van werknemers kunnen verhogen. 

Verder kan informeren over andere productiviteitstips ook helpen. Raad bijvoorbeeld af om te multitasken en moedig hen aan om nu en dan een constructieve pauze te nemen (bijvoorbeeld om een gezonde snack te nuttigen).

via GIPHY

Ziekteverzuim

Er zijn verschillende soorten ziekteverzuim. Hoelang is de medewerker afwezig, hoe ernstig is de gezondheidssituatie of komt de werknemer ondanks ziekte toch werken? 

In de laatste 10 jaar steeg het ziekteverzuim in België met 33%. Een werknemer was in 2018 gemiddeld 12,6 dagen afwezig door ziekte. Dat kost jou als werkgever al snel meer dan €200/dag én het zorgt voor meer werkdruk voor de collega’s die het werk intussen moeten opvangen. (Liantis)

Investeren in gezonde werknemers is een goed idee. En dat kan zelfs al door gezonde voeding op het werk aan te bieden of griepvaccinaties te organiseren. 

via GIPHY

Employability

Dit heeft alles te maken met hoe je medewerkers aanneemt en behoudt, en hoe optimaal je je personeel inzet. (Liantis) Luister naar de noden van jouw collega’s en biedt hen bijvoorbeeld tijdig gepaste opleidingen aan. Of vraag hen op welk vlak ze zich graag verder zouden ontwikkelen en biedt daarbij ondersteuning. Door te investeren in jouw personeel, investeer je ook in jouw employer branding.

Door medewerkers te tonen dat je betrokken bent, kan je ook een positieve impact maken op absenteïsme en productiviteit. En werknemers die met plezier komen werken, voldoening halen uit hun werk en minder vaak afwezig zijn – willen we dat niet allemaal?

via GIPHY

Vitaliteitsmanagement

Dit komt voor een stuk neer op het managen van de energie van jouw medewerkers. Als jouw personeel vol energie zit, zijn ze gemotiveerder, veerkrachtiger en dus klaar om met de volle goesting aan de slag te gaan. Je kan jouw collega’s stimuleren om met de fiets naar het werk te komen, de trap te nemen of zelfs een fitnessabonnement aanbieden. Maar ook voeding speelt een rol. Gezonde voeding op het werk promoten rendeert wel degelijk

 


Gezonde werknemers zijn essentieel voor een gezonde, succesvolle organisatie. Ben jij klaar om welzijn op het werk te promoten? Alberts biedt de mogelijkheid aan een volautomatische smoothie robot te plaatsen op de werkvloer. Zo zorg je op een makkelijke (contactloze) manier voor een gezond tussendoortje in een innovatieve vibe. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

Gezond op het werk met Alberts – ontdek de mogelijkheden!

Contacteer ons vandaag nog