fbpx

Hoe is het om te werken bij een start-up?

Als je een beetje bent zoals ik en je gaat binnenkort afstuderen of hebt recent de wereld van de werkende mensen vervoegd, dan vraag je je waarschijnlijk af of het beter voor je is om in de veilige omgeving van een groot bedrijf te werken. Dan heb ik het zowel over het uitbouwen van je carrière als financiële zekerheid.

Maar je hebt mogelijk ook al gedacht aan de vele leermogelijkheden en flexibiliteit die start-ups kunnen bieden? Ook interessant als je nog jong bent, toch?

Als jij je deze dingen al hebt afgevraagd, dan ben je op de juiste plek!

Als de persoon die verantwoordelijk is voor marketing en communicatie bij Alberts, heb ik de tijd genomen om even met mijn collega’s samen te zitten. Ik heb hen gevraagd om me te vertellen over hun mening en ervaringen tot dusver. En wie kan er immers beter uitleggen hoe het is om bij een start-up te werken dan zij die dat op dit moment doen?

Hier is een korte video om ons team te introduceren:

 

Hoe is het om voor een start-up te werken?

Tijdens mijn gesprek met het Alberts Team heb ik mijn collega’s vier mythes over start-ups voorgeschoteld. Benieuwd naar hun eerlijke, ongecensureerde meningen?

werken voor een start-up

Mythe #1: werken bij een start-up biedt misschien niet super veel werkzekerheid, maar wat wél zeker is, is dat je een enorme groeispurt zal meemaken.

Sten: “Toen ik mijn eerste job opzegde om bij Alberts te komen werken, wist ik dat ik een zekere mate aan zekerheid opgaf. Dat speelt altijd wel een beetje in je achterhoofd. Maar ik heb hier nog nooit het gevoel gehad dat het verhaal snel zou aflopen. Intern spreken we open over budgetten en planning, en dat zorgt voor het nodige vertrouwen.”

Maarten: “De snelheid waarmee je groeit als je bij een start-up werkt hangt volledig van jezelf af. Iedereen leert continu bij, op zichzelf. Er is immers geen mentor die je in de juiste richting wijst, er is niemand om advies aan te vragen. Het hangt dus echt van jezelf af of je groeit, en hoe snel.”

Lenny: “Ik heb nooit getwijfeld of Alberts het zou halen. Ik besef wel dat ik vervangbaar ben als student, maar jah, dat is ook het geval bij andere groottes van bedrijven.”

Eva: “Als student bij Alberts heb ik het gevoel dat mijn plaats in het bedrijf niet vast staat. Dat komt volgens mij onder andere door het feit dat het moeilijk in te schatten is of je goed bezig bent en of je morgen nog wel nodig zal zijn. Aan de andere kant zet dat de dingen wel in perspectief. In de korte periode dat ik met het Alberts Team heb samengewerkt, heb ik op professioneel niveau veel meer geleerd dan in andere bedrijven waarvoor ik gewerkt heb. Ik krijg de kans om de leerstof om te zetten in de echte wereld. En ik kan met iedereen samenwerken, van marketing tot hardware ontwikkeling.”

Simon: “Ik heb tijdens mijn project bij Alberts veel meer geleerd dan ooit mogelijk zou zijn geweest bij een groter bedrijf. En als het bedrijf groeit, groeit het team gewoon mee. Ik ben benieuwd naar wat de toekomst zal brengen!”

 

Mythe #2: Werken bij een start-up betekent verandering – elke dag is anders, je hebt geen vaste jobomschrijving, en prioriteiten veranderen continu.

Maarten: “Elke dag is inderdaad anders. Je helpt structuur te brengen door je eigen werk in te plannen. Soms gebeurt het wel dat je iets moet laten vallen waar je mee bezig bent voor iets dat dringender is. Maar ik heb eigenlijk niet veel vaste planning nodig.”

Eva: “Bij een meer gevestigd bedrijf krijg je een lijst met dingen die je moet doen tegen een bepaalde datum. Bij Alberts is mijn takenpakket eerder een open vraag. Maak een app. En de rest is up to you.”

Merijn: “Het feit dat de koers van het bedrijf al eens kan veranderen heeft voor- en nadelen. Enerzijds kan het gebeuren dat uiteindelijk blijkt dat het werk dat je gedaan hebt uiteindelijk niet meer nodig is. Maar anderzijds is er wel altijd ruimte voor nieuwe ideeën die in het originele plan niet waren opgenomen.”

Wouter: “Werken bij een start-up kan soms wel chaotisch zijn. Er zijn geen richtlijnen, geen vaste jobomschrijving. Deadlines hebben al eens de gewoonte om te verplaatsen. Soms moet je echt wel een versnelling hoger schakelen. Maar de flexibiliteit die ze vragen, geven ze ook wel terug.”

Sten: “Soms mis ik wel de structuur die gevestigde waarden kunnen bieden. Bij een start-up krijg je vaak het antwoord: “we zien wel”. Ik hou van de variatie van mijn job. Wat ik nu doe is compleet anders dan toen ik hier net begon. Het is best spannend om niet te weten wat je over een maand zal doen!”

werken bij een start-up

Mythe #3: Werken bij een start-up betekent lange dagen maken. Iedereen is een essentieel onderdeel van het team. Je moet hard werken, omdat jij de enige bent in het team die kan wat jij kan.

Maarten: “Ik weet van mezelf dat ik een toegewijde werknemer ben. Da’s ook logisch, want ik hou van wat ik doe. De activiteiten in mijn vrije tijd, zijn dezelfde als die ik hier doe. Deel uit mogen maken van een team waar iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt en blij is om te kunnen bijdragen is echt geweldig. Iedereen is dankbaar voor wat anderen bereikt hebben.”

Sten: “Het gebeurt wel eens dat we deadlines hebben die ons verplichten om tot middernacht door te werken. Maar er is ook de flexibiliteit om een andere dag wat vroeger door te gaan of later te beginnen. Ik koos flexibiliteit boven structuur. En het gaat me goed af. We hebben de automaten van de grond opgebouwd. Het resultaat zien van al je harde werk maakt het de moeite!”

Eva: “Er is veel werk. Maar dat is goed, want zo verveel je je nooit.”

Simon: “Je bent altijd bezig als je bij een start-up werkt. Da’s goed, want ik zit niet graag stil. We maken best lange dagen, maar de resultaten zien op het einde maakt het allemaal de moeite waard!”

Lenny: “Bij Alberts werkt iedereen super hard. Vooral de founders, die werken dag en nacht. Het is erg inspirerend om mensen zo hard te zien gaan voor iets waar ze in geloven. Ze verwachten niet hetzelfde van hun team, maar kijken eerder naar de toekomst en vragen alleen voor de mate van flexibiliteit die ze terug kunnen geven.”

Wouter: “Als er een deadline is, is het alle hens aan denk. Als je dan met iets vast zit, moet je het in de eerste plaats zelf zien op te lossen. Je maakt natuurlijk wel deel uit van een team. Als ik zie dat iemand anders met iets vast zit en ik weet de oplossing, zal ik dat zeker met hen delen. Ik krijg ook de vrijheid om zelf mijn eigen dag in te plannen. Bij andere bedrijven waar ik voor gewerkt heb, kreeg ik zulke vrijheid niet.”

 

Mythe #4: Je gaat niet bij een start-up werken voor het salaris, maar omdat je gelooft in een idee dat de wereld gaat verbeteren.

Merijn: “Natuurlijk moet je op z’n minst geloven in het idee dat een bedrijf vertegenwoordigt. Over je salaris zou ik me pas later zorgen maken. Voor mij, tenminste, is het duidelijk dat het product uiteindelijk winstgevend zal worden. En als je erbij bent vanaf het begin, dan ga ik ervan uit dat dat voordelen zal bieden in de toekomst.”

Sten: “Als je zo vroeg bij een start-up gaat, doe je het zeker niet voor het salaris. Je gaat werken bij een beginnende start-up om mee iets te kunnen opstarten vanaf nul.”

Lenny: “Ik ben begonnen bij Alberts als student om een extra zakcentje te verdienen. Het maakte me niet zoveel uit dat mijn klasgenoten meer verdienden dan ik tijdens de zomer. Ik heb me altijd goed geamuseerd en veel kansen gekregen bij Alberts. Iets anders is dat je, als student, meer impact kan creëren op de groei van een start-up dan bij een gevestigd bedrijf. Verder werkt Alberts toe naar een nobel doel waar ik 100% kan achter staan.”

Maarten: “Ik denk niet dat ik ergens anders meer zou verdienen eerlijk gezegd. Ik heb ook het gevoel dat wat ik doe betekenisvol is. Ik draag bij aan de wereld, en dat op zich is ook iets waard.”

werken bij een startup

Waarom zou iemand bij Alberts komen werken?

Nadat ik mijn collega’s had gesproken over hoe het is om te werken voor een start-up, vroeg ik hen ook specifiek naar hoe het is om te werken in onze start-up, voor Alberts, naar hun persoonlijke mening.

Maarten: “Alberts is een stabiele, maar snelgroeiende start-up met een fantastisch team! We staan altijd open voor plezier. Soms spreken we ook af buiten kantoor. Meer dan collega’s zijn we ook vrienden.”

Merijn: “We hebben dan misschien geen pingpongtafel zoals sommige andere start-ups, maar we kunnen wel gebruik maken van een zalig atelier met cool gereedschap om dingen te maken, ook voor jezelf. De mannen vinden dat fantastisch!”

Sten: “Ik hou van de openheid, ook in de interactie met de bazen. Uiteindelijk zijn ze maar twee jaar ouder dan ik. Ze zijn vrienden. En samen gaan we de wereld veroveren!”

Simon: “Alberts heeft twee grote pluspunten: ten eerste, de founders zijn geweldige mensen om voor te werken.  Ten tweede, ze hebben een geweldige missie. En dat is eigenlijk het belangrijkste!”

Lenny: “Werken bij een start-up leert je voor jezelf te denken. Je leert jezelf bij. Je klimt uit de comfort zone. Ik denk dat het een positieve ervaring kan zijn voor elke student.”

Eva: “Iedereen die bij Alberts werkt, zet zich volledig in. Als je een initiatiefnemer bent, over verschillende departementen heen kan werken, en in staat bent om structuur aan te brengen in jouw eigen werk, dan zit je op je plek bij Alberts. En als je niet zeker bent, kan je hen altijd een mail sturen.”


Alberts is een jonge, dynamische start-up uit Antwerpen (België) met als missie de voedingsindustrie op zijn kop te zetten met hun innovatieve product: de Alberts Smoothie Station.

We noemen onze collega’s rockers, omdat we vinden dat zij rocken voor hun bijdrage aan een gezondere samenleving. We verwelkomen steeds nieuwe rockers die volgende karakteristieken met zich meedragen: toewijding, authenticiteit en een gezonde dosis humor.

Neem eens een kijkje op onze job page of email ons rechtstreek jouw CV en motivatie, waarin je uitlegt wat je sterktes zijn en hoe die kunnen bijdragen tot het team.