fbpx

Ziekteverzuim aanpakken: 5 stappen

By februari 24, 2020Food for Thought (NL)

Veel bedrijven kampen de laatste jaren met problemen van ziekteverzuim. De impact van ziekteverzuim is namelijk groot, zowel op vlak van productiviteit en kosten als dus op de prestaties van het bedrijf. Er bestaan daarnaast ook verschillende soorten ziekteverzuim die een impact hebben op de productiviteit in je bedrijf.

De vraag is nu natuurlijk hoe je die verschillende vormen van ziekteverzuim efficiënt kan aanpakken. Lees hier hoe je in slechts vijf stappen ziekteverzuim in je bedrijf kan aanpakken.

Stap 1: Achterhaal de oorzaken van ziekteverzuim 

Als werknemers langdurig of regelmatig thuis blijven, is het belangrijk om de oorzaken te achterhalen. Volgens SD Worx kan dat door als leidinggevende persoonlijk contact op te bouwen en te onderhouden met je medewerkers. Ook als ze langdurig thuis zijn, is het nuttig om contact te onderhouden, zodat de “terugkeerdrempel” kleiner is na een langere periode van afwezigheid. 

HR kan daar een rol in spelen door bijvoorbeeld ook re-integratiegesprekken in te plannen wanneer medewerkers opnieuw komen werken. Zo kan je als leidinggevende afstemmen hoe de nieuwe start het beste kan verlopen en of er manieren zijn waarop jij of het bedrijf mee kunnen bijdragen aan de gezondheid van de werknemer. 

Stap 2: Gezond eten = gezond leven

Om de gezondheid van je medewerkers te bevorderen, is het van belang om als bedrijf aan te moedigen tot gezonde alternatieven voor frisdrank, gesuikerde snacks en koffie. Door fruit en groenten binnen handbereik aan te bieden en bijvoorbeeld een Alberts Smoothie Station beschikbaar te stellen op de werkplaats, gaan collega’s meer geneigd zijn om die alternatieven uit te proberen. Op die manier kan jouw bedrijf ziekteverzuim aanpakken.

Op termijn leiden gezonde eetgewoonten tot een hogere productiviteit, in tegenstelling tot suikerdipjes na een ongezond tussendoortje. Dat komt het werk en je werknemers zo alleen maar ten goede! Voorkomen is dus beter als genezen. Als je medewerkers al vitamientjes binnen krijgen op de werkvloer, wordt hun immuunsysteem meteen al sterker!

Stap 3: Moedig beweging aan

Vermoeide werknemers die een hele dag op hun stoel blijven zitten, gaan zich alleen maar suffer voelen. Door daarentegen rond te wandelen, wordt de bloedcirculatie bevorderd en zal de beweging je automatisch meer energie geven. (Liantis)

Moedig je medewerkers bijvoorbeeld aan om eens de trap te nemen in plaats van de lift, of plaats de printer net iets verder dan de bureau’s. Door zelf de gewoonte te creëren af en toe eens je benen te strekken, moedig je collega’s aan om dat gedrag te kopiëren. Op die manier kunnen jullie samen ziekteverzuim aanpakken.

Stap 4: Pak roze verzuim aan

Als je werknemers ziek komen werken, zullen ze logischerwijs minder productief zijn. De kans is ook groter dat ze achteraf langer thuis zullen moeten blijven en ze andere mensen kunnen aansteken. 

Het is dus essentieel dat medewerkers niet het gevoel hebben dat ze toch moeten komen werken als ze ziek zijn. Een duidelijke bedrijfscultuur is daarbij noodzakelijk. 

Wanneer iedereen beseft dat het werk ook een paar dagen later gedaan kan worden, zal er minder stress optreden om vroegtijdig  te komen werken.  Bovendien bestaat er een optie om afspraken eventueel te verschuiven. Het is toch heel normaal dat iedereen wel eens ziek valt, toch?

Tot slot is het nuttig om alert te zijn voor een vroegere terugkeer. Werknemers komen soms eerder werken dan hun ziektebriefje aangeeft. Bovendien zijn ze klaarblijkelijk nog niet volledig aan de beterhand, waardoor ze beter nog wat langer uitzieken tot ze volledig genezen zijn. (Acerta

Stap 5: Creëer een effectief aanwezigheidsbeleid 

Onderzoek toont aan dat geëngageerde werknemers tot 50% minder afwezig zijn door ziekte. Door engagement op te bouwen, zullen medewerkers dus minder afwezig zijn. Dat doe je door je personeel te erkennen en ondersteunen. Bovendien kan je hen het gevoel geven dat wat ze doen zinvol is en een impact heeft op het bedrijf. 

Daarnaast kan je beweging en gezonde voeding op het werk aanmoedigen door bepaalde uitdagingen te creëren. Zo vorm je gezonde competitiviteit en een aangename sfeer op het werk, die het engagement onder collega’s positief kan beïnvloeden. Aqualert toont bijvoorbeeld hoeveel water je moet drinken en stuurt je meldingen doorheen de dag. Je hebt zelfs een optie om een Healthy Hydration Challenge te voeren om collega’s samen te laten streven naar hetzelfde doel. EnergyLab nodigt je op gelijkaardige wijze uit om samen te bewegen op het werk, en FibriCheck moedigt collega’s dan weer aan om samen hun hartgezondheid op te volgen met behulp van een app.

Door zulke initiatieven in te voeren, zal je bedrijf de aanwezigheid van gemotiveerde werknemers bevorderen. Zo bekom je een effectief aanwezigheidsbeleid. Kortom, de verhouding tussen de medewerker en zijn job blijft het belangrijkste, waarbij HR en bovenstaande vijf stappen dus een cruciale rol spelen om werkverzuim te voorkomen.

Hoe draagt uw bedrijf bij aan het welzijn van uw werknemers? Contacteer ons om samen vrijblijvend te bekijken hoe Alberts u kan ondersteunen op vlak van voeding op het werk.

Alberts Smoothies voor uw medewerkers?